Caută
Close this search box.

Republica Moldova l-a expulzat pe directorul agenţiei oficiale de presă ruse Sputnik, din cauza „atacurilor, minciunilor, propagandei şi dezinformării”

Republica Moldova l-a expulzat, miercuri, pe directorul local al agenţiei de presă ruse oficiale Sputnik, acuzând acest organ de presă de „dezinformare şi propagandă” pe fondul tensiunilor cu Moscova, potrivit informaţiilor oferite de autorităţile din cele două ţări, scrie AFP.

„Un cetăţean rus de 56 de ani a fost declarat persona non grata pentru o perioadă de 10 ani” şi „trimis sub escortă de pe teritoriul Republicii Moldova”, a indicat Ministerul moldovean de Interne într-un comunicat citat de Agerpres.

Este vorba de şeful filialei Sputnik din Republica Moldova, Vitali Denisov, a precizat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, care a denunţat voinţa „grotescă” a Chişinăului de a „reprima orice manifestare de disidenţă şi de a eradica sursele de informare indezirabile”.

„Esenţa antirusească a acestei măsuri deplorabile nu lasă nicio îndoială”, a adăugat ea, avertizând cu privire la „măsurile de retorsiune care vor veni”.

Guvernul de la Chişinău a justificat această decizie prin „atacurile, minciunile, propaganda şi dezinformarea” propagate de acest mijloc de informare.

„Autorităţile nu vor permite răspândirea ştirilor false. Instituţia căreia îi aparţine acest cetăţean este implicată constant în atacuri informaţionale, minciuni, propagandă şi dezinformare. Avem un mesaj clar – protejăm interesele cetăţenilor moldoveni.

Nu trebuie să ne lăsăm divizaţi sau slăbiţi de propagandă sau de informaţii rău intenţionate. Depinde de fiecare dintre noi, de întreaga societate, indiferent de apartenenţa politică sau de limba pe care o vorbim”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă, citat de publicaţia locală Newsmaker.

„Vom continua să protejăm interesele cetăţenilor moldoveni”, a insistat Daniel Vodă, avertizând împotriva oricărei tentative de „divizare sau slăbire” a statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri