Caută
Close this search box.

Rusia salută declaraţia echilibrată, adoptată la summitul G20

Negociatorul Rusiei la summitul G20, Svetlana Lukaş, a declarat sâmbătă că declaraţia comună la care s-a ajuns la reuniunea din acest de la New Delhi este una echilibrată şi este salutată de Moscova, informează dpa.

Liderii ţărilor din G20 au denunţat sâmbătă „utilizarea forţei” pentru obţinerea de câştiguri teritoriale în Ucraina, dar fără a denunţa o „agresiune” rusă împotriva acestei ţări, spre deosebire de declaraţia de la summitul G20 de anul trecut, din Bali.

Potrivit Svetlanei Lukaş, la summitul din acest an au fost „negocieri foarte dificile” asupra limbajului cu privire la Ucraina. În cele din urmă, a spus ea, ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) şi alţi parteneri au contribuit la o declaraţie „echilibrată”, potrivit Agerpres.

De asemenea, ea a declarat că alte puncte de divergenţă s-au referit la schimbările climatice şi la tranziţia la sisteme energetice cu conţinut mai mic de carbon.

În final, a existat un consens în rândul statelor G20 pentru a acţiona în mod unit „în interesul păcii, securităţii şi rezolvării conflictelor peste tot în lume”, a mai spus Lukaş.

Kievul a criticat sâmbătă declaraţia liderilor G20 asupra războiului din Ucraina, în care aceştia au denunţat utilizarea forţei, însă fără a menţiona Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri