Caută
Close this search box.

Trei dintre inculpații din dosarul 2 Mai rămân în arest. Avocat: Tudor Duma a fost diagnosticat la 11 ani cu sindromul Asperger și ADHD

Trei dintre inculpaţii din dosarul 2 Mai au contestat arestul preventiv şi au sperat să obţină acest lucru în procesul de la Curtea de Apel Bucureşti. Este vorba despre Tudor Duma, zis Maru şi fraţii Constantin.

Avocata lui Tudor Duma a declarat în fața judecătorilor că tânărul ar fi fost agresat fizic și verbal în arest. În plus, el ar avea probleme medicale și asta l-ar fi determinat să se drogheze încă de la 12 ani.

„Acesta a fost diagnosticat la vârsta de 11 ani cu sindromul Asperger și ADHD. Are anumite probleme de sănătate. Sindromul Asperger este un tip de autism, are anumite dificultăți în emoțiile pe care le exprimă față de o persoană normală.

De asemenea, acesta dorește să ia parte de consultanță de specialitate din partea unui psihiatru. Inculpatul a declarat că nu s-a mai întâlnit cu Vlad Pascu de aproximativ 3-4 luni de zile. Intr-adevăr, ei au fost prieteni în trecut, în ultima perioadă nu s-au mai văzut, iar la petrecerea despre care se vorbește, acele droguri de mare risc nu îi aparțineau lui Tudor, ci lui Vlad Pascu”, a susținut Georgiana Popa, avocata lui Tudor Duma, zis Maru, potrivit TVR.

Frații Constantin, ceilalți doi tineri de la care ar fi cumpărat droguri Tudor Duma, au recunoscut acuzațiile în fața judecătorilor.

Cei trei tineri sunt acuzați de procurorii DIICOT că i-ar fi furnizat droguri lui Vlad Pascu. La percheziții, anchetatorii au găsit acasă la Tudor Duma droguri de risc și mare risc precum cocaină, codeină și fentanil, iar la frații Coanstantin au găsit canabis.

Judecătorii au respins, însă, ca nefondate contestațiile formulate de inculpații Constantin Costin Anton, Constantin Ștefan Ciprian, și Duma Tudor împotriva Încheierii din data de 15.09.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bucuresti Secția I Penală in Dosarul 27496/3/2023.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri