Caută
Close this search box.

Ucraina, foarte aproape să primească rachete cu rază lungă de acțiune

Ucraina este foarte de aproape de momentul in care va primi de la americani rachete cu raza lungă pentru sistemele de artilerie. Informația a fost publicată de jurnaliștii de la The Wall Street Journal. Administrația Biden discuta de luni bune acest subiect, însă nu și-a dat acordul până acum de teamă să nu provoace reacții și mai agresive din partea Rusiei.

De multă vreme Kievul face presiuni pentru a primi rachetele ATACMS, acronimul în engleză pentru Army Tactical Missile System. Analiștii militari spun că acestea ar ajuta armata ucraineană să lovească cu precizie la distanțe mari, în zonele ocupate de ruși.

Ucrainenii au deja rachete Storm Shadow și Scalp, primite de la britanici și de la francezi. Acestea sunt lansate de pe avioane și cu ele au lovit deja ținte în Crimeea. Analiștii militari spun însă că rachetele cu rază lungă pentru sistemele de artilerie au mai multe avantaje.

O singură rachetă ATACMS costă în jur de 1,5 milioane de dolari. În acest moment, în lume sunt doar 6 țări care folosesc arme de acest gen: SUA, Coreea de Sud, Grecia, Turcia, Polonia și România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri