Caută
Close this search box.

VIDEO Ursula von der Leyen, în discursul despre Starea Uniunii: Să aducem România şi Bulgaria în Schengen fără întârziere

Preşedinta Comisiei Europene a pledat, miercuri, în discursul despre Starea Uniunii pe care l-a susţinut în faţa Parlamentului European, pentru includerea neîntârziată a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, apreciind că cele două ţări au luat măsurile potrivite împotriva migraţiei şi se comportă deja ca şi cum ar face parte de facto din spaţiul european de liberă circulaţie, 

„Am intensificat protecţia frontierei. Agenţiile europene şi-au aprofundat cooperarea cu statele membre. Permiteţi-mi să mulţumesc, în special, Bulgariei şi României pentru că au fost în frunte – au prezentat cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările”, a afirmat Von der Leyen în discursul anual privind starea Uniunii Europene, în care şi-a prezentat bilanţul mandatului în fruntea executivului comunitar.

„Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din spaţiul nostru Schengen. Aşadar, haideţi să le primim în sfârşit, fără nicio întârziere”, a îndemnat şefa Comisiei Europene, la capitolul privind migraţia din discursul său.

Ea a anunţat totodată organizarea unei conferinţe internaţionale privind combaterea traficului de persoane, pledând pentru consolidarea rolului unor agenţii precum Europol, Eurojust şi Frontex.

„Ştim că migraţia necesită muncă constantă. Şi nicăieri asta nu este mai vital decât în lupta împotriva traficanţilor de oameni. Ei atrag cu minciunile lor oameni disperaţi şi îi pun pe rute mortale prin deşert sau pe bărci care nu sunt potrivite pentru mare”, a spus ea.

„Modul în care aceşti contrabandişti îşi desfăşoară activitatea este în continuă evoluţie. Legislaţia noastră are peste douăzeci de ani şi are nevoie de o actualizare urgentă. Aşadar, avem nevoie de o nouă legislaţie şi de o nouă structură de guvernare”, a precizat şefa CE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri