Caută
Close this search box.

Amazon intră în competiția spațială. Investiția depășește zece miliarde de dolari

Cunoscuta companie de distribuție Amazon a intrat în competiția pentru rețele de sateliți. Azi a fost planificată transportarea în spațiu a primilor sateliți, cu ajutorul unei rachete Atlas 5.

Amazon va testa funcționarea sateliților în spațiu. Misiunea, care va verifica două prototipuri, a fost amânată multă vreme. Președintele Telecom Media and Finance, Tim Farrar, vrea să investească zece miliarde de dolari pentru accelerarea proiectului, potrivit TVR.

Amazon intenționa să folosească un model nou de rachetă, Vulcan. Dar construcția rachetei a întârziat și cumpania a fost nevoită să amâne proiectul.

Deși compania dorea să amplaseze pe orbită jumătate din 3.200 de sateliți planificați până în 2026, operațiunea va fi posibilă abia în 2028 – 2029. Anul trecut, Amazon a cumpărat 83 de lansatoare, cea mai mare afacere de acest gen.

Sateliții vor funcționa pe o traiectorie joasă, între 590 și 630 de kilometri. Tim Farrar spune că adevăratul test va fi o piață suficientă pentru internetul prin satelit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri