Caută
Close this search box.

AUR inițiază două referendumuri: familia tradițională și plățile cash să fie trecute în Constituție

george simion

Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat că, în perioada următoare, vor fi iniţiate demersurile pentru organizarea a două referendumuri. Unul pentru familia formată doar dintre un bărbat şi o femeie (pe modelul celui picat în 2018) şi cel pentru introducerea în Constituţie a plăţilor în numerar.

„Vrem să anunţăm iniţierea demersurilor pentru 2 referendumuri importante, pentru familia dintre un bărbat şi o femeie şi pentru numerar. Se va constitui în perioada următoare un grup de iniţiativă la notar. Conform legii, se va organiza o strângere de semnături pentru plăţile în numerar, pentru introducerea în Constituţie a plăţilor cu numerar. Potrivit lui George Simion, ambele referendumuri pot fi organizate în aceeaşi zi.

La finalul lunii mai, reprezentanţii AUR au cerut Guvernului să conteste decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat-o cu privire la căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Totodată, AUR a solicitat Executivului să-şi exprime foarte clar poziţia cu privire la acest subiect, iar dacă în trei luni Guvernul refuză să conteste decizia CEDO, atunci AUR va demara procedurile pentru organizarea unui nou referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie.

Pe 26 septembrie, CEDO a respins contestaţia Guvernului în cazul Buhuceanu (privind protecţia familiilor formate de persoane de acelaşi sex). Obligaţia ţării noastre de a proteja şi recunoaşte familiile formate din persoane de acelaşi sex este reconfirmată de Colegiul de judecători ai Marii Camere, au transmis atunci reprezentanţii Asociaţiei Accept, într-un comunicat de presă. Astfel, hotărârea CEDO pronunţată în luna mai a acestui an rămâne definitivă, la fel ca obligaţia pozitivă a Guvernului şi Parlamentului României de a adopta măsuri urgente care să asigure protecţia şi recunoaşterea legală a tuturor familiilor, mai precizează Accept.

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat acest eveniment în felul următor:

Asta e o lovitură de baros a celor de la AUR contra adversarilor politici de la PSD, PNL, USR, ce nu-și pot permite să susțină așa-ceva. Dacă nu vor proceda ca și la strângerea de semnături pentru demiterea lui Iohannis, deci vor juca dur/ corect și vor strânge numărul necesar pentru referendum, va fi o mare victorie politică pentru auriști. Românii doresc definirea clară și normală a familiei în Constituție, o altă instituție prinsă în ofsaid va fi însă BOR, ce-a început din pandemie să joace în mod incorect, iar cu ocazia războiului ucrainean, chiar antinațional! Va fi un test mare pentru Sfântul Sinod, ce va trebui să decidă să sprijine pe față referendumul, orice altă decizie o să-i condamne public în ochii românilor. HAI ROMÂNIA! ✌🇷🇴”, este de părere Cozmin Gușă, potriivit SolidNews.ro.

sursă: spotmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri