Caută
Close this search box.

Casa Albă a vorbit cu aliaţii despre posibilele întârzieri ale noilor fonduri pentru Ucraina. Kuleba: Cred că a fost un incident

Casa Albă a discutat cu aliaţii şi cu partenerii pe tema continuării finanţării pentru Ucraina, iar dialogul cu aceștia va continua, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Congresul a adoptat sâmbătă o lege provizorie care a prelungit cheltuielile guvernamentale pentru mai mult de o lună, pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, dar textul legislativ nu conţine nicio prevedere despre fondurile alocate pentru un nou ajutor pentru Ucraina.

Potrivit ministrului de Externe al Ucrainei, situația este probabil un incident, iar Kievul lucrează cu Congresul pentru a se asigura că nu se va mai repeta.

Comentând ceea ce s-a întâmplat la Washington, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a spus luni că speră că excluderea ajutorului pentru Ucraina din acordul votat de Congresul SUA nu este nimic mai mult decât un „incident”, transmite Reuters, citată de News.ro.

„Întrebarea este dacă ceea ce s-a întâmplat în Congresul american la sfârşitul săptămânii trecute este un incident sau este sistematic”, a declarat Kuleba în marja reuniunii cu miniştrii de Externe din Uniunea Europeană.

„Cred că a fost un incident. Avem o discuţie aprofundată cu ambele părţi ale Congresului, republicani şi democraţi. Şi pe fondul unei potenţiale închideri a activităţii guvernamentale în Statele Unite, decizia a fost luată aşa cum a fost”, a mai explicat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri