Caută
Close this search box.

Eduard Hellvig, fostul director al SRI: Militari proeminenți în rezervă i-au scris lui Bibi că reforma constituțională brutală pe care o dorește va slăbi securitatea națională a Israelului. Confirmarea a venit tragic

eduard hellvig

Fostul șef SRI, Eduard Hellvig, a scris pe plarforma X că premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost avertizat de militari în rezervă că ”reforma constituțională brutală va slăbi securitatea națională”.

Hellvig i-a numit și pe ”toți șefii în viață ai Mossad”, care l-ar fi avertizat pe Benjamin Netanyahu cu privire la reforma juridică.

„În martie anul acesta, mai mulți militari proeminenți în rezervă i-au scris lui Bibi că reforma constituțională brutală pe care o dorește va slăbi securitatea națională a Israelului. Ehud Barak, Moshe Yaalon, Dan Halutz (foști șefi de stat major), Nadav Argaman, Yuval Diskin, Carmi Gilon, Jacob Perry (foști Shin Bet), Tamir Pardo (fost Mossad), Uzi Arad (fost consilier pe securitate națională) au avertizat că abolirea democrației este o amenințare la adresa existenței statului Israel.

Într-o altă scrisoare, toți șefii în viață ai Mossad au spus cam același lucru. Șapte luni mai târziu, confirmarea a venit tragic”, a scris fostul al SRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri