Caută
Close this search box.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, ar putea fi extrădat în România. Decizia nu e definitivă

Primul fugar român, pentru care italienii dăduseră aviz negativ pentru extrădare, ar putea ajunge totuși în închisorile romanești. Asta după ce procurorul general din peninsula a cerut reanalizarea cazului, la solicitarea autorităților române.

Așadar, Curtea de Apel din Bari a decis că fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, ar putea fi predat autorităților române.

Hotărârea instanței nu este definitivă, poate fi atacată la instanța superioară.

Ionel Arsene a atacat decizia la Curtea de Casație de la Roma, care va trebui să ia o decizie până la sfârșitul acestei luni.

Este primul caz de român din Italia care avea o decizie definitivă în sensul nepredării, însă la intervenția autorităților române, procurorul general din Italia a cerut încă din luna iulie reanalizarea cazului. Fugarii români invocă în instanță condițiile din penitenciare, condiții pe care autoritățile române le-au prezentat ca fiind îmbunătățite.

Arsene a fost condamnat definitiv, la începutul lunii martie, la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru corupție. Instanța a dispus și confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri