Caută
Close this search box.

Membrii CSAT au stabilit un pachet de măsuri pentru combaterea traficului şi consumului de substanţe interzise. Primii pași: modificarea legilor și reorganizarea Agenției Naționale Antidrog

Membrii CSAT au stabilit un pachet de măsuri pentru combaterea traficului şi consumului de substanţe interzise. Astfel că, în perioada imediat următoare, Guvernul trebuie să modifice legislația. Și, foarte probabil, Agenţia Naţională Antidrog va fi reorganizată.

Partea de combatere ar putea rămine la Ministerul de Interne, iar de partea de tratamente și terapii se va ocupa Ministerul Sănătăţii.

Membrii CSAT au decis că Guvernul trebuie să corecteze lacunele din legislaţie, să extindă accesul la tratament şi recuperare şi să implementeze planul pentru siguranţă şcolară. În plus, secretarii de stat din cinci ministere, reprezentanţi ai SRI şi procurorii vor forma un grup de lucru care va fi coordonat de Guvern, potriviit Agerpres. Și trebuie să realizeze un plan de acţiune.

De asemenea, la Constanţa urmează să fie înfiinţat un birou antidrog, iar numărul procurorilor va fi suplimentat în judeţele unde au loc concerte sau alte evenimente. Agenţia Naţională Antidrog ar urma să fie reorganizată. Astfel, componenta de tratament va fi transferată în sarcina Ministerului Sănătăţii. Iar la Ministerul Afacerilor Interne va rămâne partea de combatere. Între timp, mai mulţi profesori din ţară au fost instruiţi să recunoască semnele consumului de droguri în rândul elevilor. Problema de fond rămâne însă lipsa centrelor de tratare a adicţiilor la minori.

În ceea ce priveşte testarea antidrog a elevilor, autorităţile au anunţat deja că nu va fi o testare în masă şi nu va fi realizată la şcoală, ci în clinici medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri