Caută
Close this search box.

Natalia Intotero: Ministerul Familiei a demarat campanii antidrog în rândul tinerilor instituţionalizaţi

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse a demarat campanii antidrog în rândul tinerilor instituţionalizaţi, care s-au derulat în fiecare judeţ al ţării, a anunţat ministrul Natalia Intotero.

Natalia Intotero a precizat, luni, la Gala Sănătăţii Mintale, că peste 20.000 de tineri au participat la aceste iniţiative antidrog ale ministerului, cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei.

„Cu sprijinul caselor de cultură a studenţilor din întreaga ţară, am avut peste 20.000 de tineri care au participat la aceste campanii de prevenţie şi casele de cultură au organizat fiecare aceste evenimente, după specificul regiunii”, a spus Natalia Intotero.

De asemenea, ea a menţionat că au fost organizate weekenduri de dezvoltare personală la care au participat peste 5.000 de tineri instituţionalizaţi şi care şi-au pierdut părinţii, precum şi copii cu părinţi plecaţi în străinătate.

„Vom prezenta aplicaţia pe care dorim să o punem la dispoziţia tuturor minorilor, tinerilor, adulţilor (…). Prin intermediul acestei aplicaţii, dorim să sensibilizăm în egală măsură părinţii, bunicii (…). Această aplicaţie va avea informaţii date de instituţiile de specialitate, ANA, Ministerul Afacerilor Interne şi Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (…). După ce dăm drumul şi acestei aplicaţii (…) vom porni şi o caravană la nivel naţional; încercăm (…) să fim prezenţi în fiecare judeţ al ţării şi să avem întâlniri cu cât mai mulţi părinţi, bunici, tineri”, a adăugat Natalia Intotero, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri