Caută
Close this search box.

Practicienii în însolvență au votat propunerile de modificare şi completare a Statutului profesiei

Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), a organizat la JW Marriott Grand Hotel din București, pe 6 octombrie 2023, cea de-a XXV-a ediție a Congresului UNPIR, adunând peste 250 de delegați din toată țara, reprezentând 402 voturi.

În cadrul întâlnirii, s-a dezbătut și adoptat proiectul de hotărâre privind modificarea Statutului profesiei de practician în insolvență. După deliberări asupra propunerilor, noul statut a fost remodelat în concordanță cu necesitățile profesioniștilor.

Au fost evaluate amendamente tehnice legate de modificările Legii nr. 31/1990 privind organizarea societăților comerciale. Un accent deosebit a fost pus pe decontarea corectă a cheltuielilor din Fondul Special, precum și din Fondul de lichidare, în special în situații unde bunurile debitorilor sunt insuficiente.

De asemenea, s-au propus modificări legate de procedura în fața instanțelor de disciplină, aliniate cu Codul de Procedură și cu practica judiciară actuală. Amendamentele vizând procedura insolvenței subliniază că aceasta nu se poate încheia fără finalizarea angajării răspunderii.

A fost convenit ca decontarea să fie realizată pe etape, dat fiind că unele proceduri pot dura ani de zile. Îndemnizația maximă a practicianului în insolvență a fost stabilită la 7.000 lei, cu accent pe decontarea echilibrată.

”Rămânem un partener solid pentru mediul de afaceri. Noile modificări ne permit să lucrăm mai eficient, să ne îndeplinim obiectivele stabilite și să sprijinim efectiv bunul mers la economiei ”, a spus președintele UNPIR, Niculae Bălan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri