Caută
Close this search box.

Războiul dintre Israel si Hamas aprinde prețul petrolului. Cotația barilului a crescut cu peste 8 la sută

Războiul dintre Israel și Hamas va scumpi și mai mult carburanții. Avertismentul vine de la distribuitori, după ce cotația barilului de petrol a crescut cu peste 8%, în mai puțin de două săptămâni, de la începerea ostilităților.

Prețurile carburanților au continuat să crească, de la începutul toamnei. După 1 octombrie au mai scăzut, dar chiar și așa rămân ridicate.

De exemplu, litrul de motorină e, acum, mai scump, în medie, cu peste 14 bani față de cât era la începutul toamnei.

Distribuitorii de carburanți anunță noi scumpiri, după ce cotația petrolului Brent a început să crească o dată cu declanșarea războiului dintre Israel și Hamas.

Cotația barilului de petrol a continuat să crească și a ajuns zilele trecute să fie mai mare cu peste 8% față de 7 octombrie, ziua începerii războiului dintre Israel și Hamas, potrivit TVR,

În România, în septembrie, combustibilii au fost mai scumpi, în medie cu peste 2% față de luna august și cu 6% față de sfârșitul anului trecut, arată cele mai recente statistici oficiale.

Analiștii avertizează însă că petrolul s-ar putea scumpi și mai mult, în cazul în care conflictul se va extinde în Orientul Mijlociu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri