Caută
Close this search box.

Șeful DNA: Trebuie să ne întoarcem la investigarea cazurilor de mare corupție / Să ne asumăm măcar un dosar de calibru, per procuror

DNA s-a abătut în ultima perioadă de la combaterea corupției de nivel înalt iar instituția trebuie să se întoarcă la investigarea cazurilor de mare corupție, componenta esențială a activității Direcției Naționale Antirocorupție, a declarat șeful DNA, Marius Voineag, într-un interviu difuzat de Pro TV.

”Dacă noi vrem de la DNA să se ocupe de cauze de corupție cu ofițeri de poliție judiciară cu 9 kile de pălincă sau 10 kile de cârnați, și să ne specializăm în zona asta, atunci asta vom avea. În momentul de față noi audităm activitatea DNA și vă spun că noi trebuie să ne întoarcem la o componentă esențială a activității, și asta înseamnă investigarea cazurilor de mare corupție”, a declarat Voineag, potrivit site-ului știrileprotv.ro

El a mai spus că procurorii ar trebui să-și asume măcar ”un dosar de calibru” pe an, precizând că insituția nu se mai află sub asediu și că există așteptări mari de la DNA.

Procurorul șef al DNA, Marius Voineag, a vorbit și  despre situația provocată de aplicarea hotărârilor CCR și CJUE.

”Cred că mai devreme sau mai târziu, se va tranșa la nivelul Înaltei Curți. Noi avem speranța asta, că se va rezolva, tocmai ca să nu avem situații de aleatoriu care ar pulveriza totul în momentul de față. Și nouă ne trebuie o predictibilitate. Avem cauze care sunt pe rol, cauze esențiale, și ne interesează să avem o soluționare unitară a acestora”, a precizat Voineag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri