Caută
Close this search box.

VIDEO Alegeri în Polonia: PiS a câștigat alegerile cu 36,8%, dar nu are aliați pentru guvernare

Update Polonezii și-au ales duminică parlamentarii, într-un scrutin cu o importanță majoră atât pentru societate, cât și pentru Europa. Polonezii pare că au înțeles semnificația alegerilor parlamentare și au ieșit la vot în număr record: 72,9%, cea mai mare prezență înregistrată la parlamentare în istoria postcomunistă a Poloniei, spune Comisia Electorală Națională. Unicul exit-poll arată că partidul de guvernare PiS a câștigat alegerile cu 36,8%, dar nu are aliați pentru guvernare, în timp ce Opoziția din jurul Platformei Civice are majoritatea în Parlament. Dreapta radicală reprezentată de Confederația a înregistrat un eșec major.

Liderul opoziţiei poloneze pro-europene, Donald Tusk, care, potrivit sondajelor sondaje la ieşirea de la urne, a câştigat majoritatea la alegerile legislative de duminică, a declarat că aceasta înseamnă „sfârşitul domniei PiS” populist, scrie AFP.

„Polonia a câştigat, democraţia a câştigat, i-am alungat de la putere (…) este sfârşitul acestei perioade proaste, este sfârşitul domniei PiS”, a declarat el imediat după publicarea sondajelor, potrivit Agerpres.

Opoziţia centristă pro-europeană a câştigat majoritatea parlamentară la alegerile din Polonia, învingându-i pe populiştii naţionalişti la putere (PiS) şi extremă-dreapta la un loc, indică sondajele IPSOS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri