Caută
Close this search box.

Cinci bebeluşi prematuri și șapte pacienți de la terapie intensivă au murit la spitalul Al Shifa, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza

Ministrul adjunct al Sănătăţii din guvernul Hamas a declarat că „cinci bebeluşi prematuri” şi „şapte pacienţi de la terapie intensivă” au murit din cauza lipsei de electricitate la spitalul Al Shifa, cel mai mare din Fâşia Gaza, bombardată şi asediată de Israel, relatează duminică AFP.

„Ne temem că acest bilanţ va creşte până dimineaţa”, a adăugat Youssef Abou Rich. Sâmbătă, spitalul anunţase că 39 de bebeluşi prematuri se aflau încă la Al Shifa şi că asistentele efectuau „masaje respiratorii manual” pentru a-i ţine în viaţă. Un medic de la ONG-ul Medici Fără Frontiere (MSF) a indicat de asemenea că 17 pacienţi se aflau la terapie intensivă.

Youssef Abou Rich a declarat de asemenea că un atac aerian israelian a „distrus complet” clădirea în care se află secţia de cardiologie a spitalului.

Uniunea Europeană a condamnat duminică „folosirea de către Hamas a spitalelor şi civililor ca scuturi umane” în Fâşia Gaza, cerând Israelului „reţinere maximă” pentru a proteja civilii în acest război.

UE „condamnă utilizarea de către Hamas a spitalelor şi civililor ca scuturi umane” şi „este profund preocupată de agravarea crizei umanitare în Gaza„, a declarat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, potrivit unui comunicat.

Aceste ostilităţi au consecinţe grave asupra spitalelor, civililor şi personalului medical”, a deplâns responsabilul UE, subliniind „că dreptul umanitar internaţional prevede că spitalele, materialele medicale şi civilii din interiorul spitalelor trebuie protejaţi”.
Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri