Caută
Close this search box.

Scandal pe creșterea comisioanelor bancare. Din 11 noiembrie intră în vigoare plafonarea tranzacțiilor cu bani cash. Avertismentul analiștilor

Limitarea plăţilor cu bani cash agită din nou sistemul bancar. Cea mai mare bancă a anunţat creşterea comisioanelor pentru operaţiuni cu numerar, iar acest lucru este criticat de premierul Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă anunță că limitarea plăților cu bani gheață este în analiza coaliției. Plafonarea plăților cash a fost luată pentru a-i descuraja pe evazioniști.

Rareș Bogdan, prim vicepreședinte PNL: „România are o problemă cu rețeaua de bancomate, nu suntem Elveția, nu suntem Olanda. Avem 2880 de comune și avem nu mai puțin de 14 mii de sate. Sunt comune întregi care nu au un bancomat. Vom reanaliza măsura inclusiv pe nivelul de plafoane atât la companii, cât și la persoane fizice.”

Proprietarii magazinelor de cartier, aproximativ 300 000 de mii, anunță că vor majora adaosul comercial sau vor închide. Se plâng că de câțiva ani băncile au început să își închidă ghișeele pentru operațiuni directe, iar opțiunile rămase sunt costisitoare, potrivit TVR.

Feliciu Paraschiv, Asociaţia Comercianţilor Mici şi Mijlocii: „Ne-au lăsat portița să depunem la acele aparate multifuncționale care acceptă și depuneri.

Aceste ATM-uri se găsesc la sediile băncilor și sunt puține ca număr. Acolo va trebui să ne înghesuim 80 000 de retaileri, de comercianți cu produse alimentare și încă vreo câteva sute de mii dintre ceilalți comercianți.”

Din 11 noiembrie intră în vigoare plafonarea tranzacțiilor cu bani cash. Astfel, multe dintre operațiuni vor putea fi făcute doar la ghișeu, cu plata unor comisioane. Analiștii au avertizat că băncile vor transfera aceste costuri către clienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri