Caută
Close this search box.

Cutremur în industria AI: Șeful OpenAI, creatorul botului ChatGPT, concediat

Sam Altman, conducătorul firmei de inteligență artificială OpenAI, a fost înlăturat de către consiliul companiei, care a declarat că și-a pierdut încrederea în capacitatea sa de a conduce compania.

Consiliul a afirmat că Altman nu a fost „constant sincer în comunicările sale„, ceea ce a împiedicat capacitatea sa de a-și exercita responsabilitățile.

Sam Altman a contribuit la lansarea companiei OpenAI, creatorul botului ChatGPT. În vârstă de 38 de ani, el a devenit și un fel de purtător de cuvânt pentru industria în plină expansiune, apărând în acest an în fața Congresului pentru a depune mărturie despre noile reguli pentru inteligența artificială, arată BBC.

Pe rețelele sociale, Altman a scris că i-a făcut plăcere să lucreze în companie. „A fost o transformare personală pentru mine și, sper, puțin și pentru lume. Cel mai mult mi-a plăcut să lucrez cu oameni atât de talentați„, a scris el. „Voi avea mai multe de spus despre ce va urma.”

Consiliul a anunțat într-o declarație că este recunoscător pentru contribuțiile lui Altman, dar că membrii acestuia consideră că este necesară o nouă conducere.

Consiliul nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua conducerea OpenAI„, a declarat compania, citând „un proces de revizuire deliberativă de către consiliul de administrație, care a concluzionat că nu a fost constant sincer în comunicările sale cu consiliul, împiedicându-i astfel capacitatea de a-și exercita responsabilitățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri