Caută
Close this search box.

Liderii clanului Caran, una dintre cele mai importante grupări interlope din țară, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Cei trei fraţi care coordonau clanul Caranilor au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Aurel, Emil și Costel Răducanu sunt considerați liderii celei mai importante grupări interlope din țară.

Șefii Caranilor și complicii lor sunt cercetați pentru șantaj, cămătărie, tentativă de omor, proxenetism, spălare de bani și fapte de corupție. Alte 21 de persoane au fost plasate sub control judiciar.

Ancheta pune clanul Caranilor în legătură cu o altă grupare infracțională de peste ocean. În urma perchezițiilor, procurorii DIICOT au ridicat de la domiciliile inculpaților un milion de euro, mai multe mașini, ceasuri și alte obiecte de lux.

„La gruparea infracțională a aderat și o altă grupare specializată în comiterea de infracțiuni informatice pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, având ca scop transportul sumelor de bani ilicite pe teritoriul României.

Prejudiciul cauzat în perioada mai-octombrie 2021 este de peste un milion de dolari. În intervalul septembrie 2020 – octombrie 2021, liderul grupul infracțional ar fi alocat în contul aferent portofelului electronic aproximativ 7 milioane de dolari în depozite, și aproximativ 8 milioane de dolari în retrageri, bani introduși în circuitul civil și utilizați ca provenind din surse ilicite.”, declară Cristian Gheorghe, director adjunct, Direcția de Investigații Criminale, IGPR, potrivit TVR.

Această grupare la momentul destructurării, în clasament ar reprezenta cam cea mai periculoasă grupare în România, ca expunere în stradă, mediul virtual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri