Caută
Close this search box.

Ministrul german al Apărării a anunțat că UE nu va reuşi să livreze Ucrainei cele un milion de proiectile promise

Uniunea Europeană nu va reuşi să livreze Ucrainei cele un milion de proiectile promise – a declarat ministrul Apărării din Germania. Este pentru prima dată când un înalt oficial, dintr-un stat comunitar, recunoaște că obiectivul, asumat în martie anul acesta, nu va putea fi îndeplinit.

Miniștrii Apărării din statele Uniunii Europene au discutat la Bruxelles despre creșterea ajutorului militar pentru Ucraina. S-au făcut diverse oferte de asistență, Germania a anunțat că intenționează să acorde Ucrainei un nou ajutor bilateral, de 8 miliarde de euro. Însă obiectivul major – acela de a livra un milion de proiectile – este departe de a fi atins. Până acum au fost trimise în Ucraina în jur de 300 de mii de obuze, potrivit TVR.

„Întrebarea este dacă un milion de proiectile a fost un obiectiv realist. Mulţi au avertizat că un milion de proiectile pare un obiectiv uşor, bani sunt, dar trebuie să fie şi posibilităţi de producţie. Din păcate, au avut dreptate.”, a declarat Boris Pistorius, ministrul Apărării din Germania.

Jens Stoltenberg, secretar-general NATO: Ţările NATO intervin şi ele când e vorba de producţie. Ne ocupăm cu toţii de acest aspect, încă de astă-vară, SUA şi Marea Britanie, şi aliaţii europeni, aliaţii din Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri