Caută
Close this search box.

O româncă condamnată în China cere ajutorul autorităților de la București. Femeia a primit aproape 14 ani de închisoare, fiind acuzată de fraudă cu cardul de credit

După mulți ani în care nimeni nu a știut public, s-a aflat că mai există un cetăţean român care cere ajutorul autorităților de la București pentru a fi transferat în ţară, după ce a primit o condamnare uriaşă în China.

Alina Apostol a fost condamnată în 2017 la 13 ani și jumătate de închisoare pentru fraudă cu card bancar. Avea doar 28 de ani.

De atunci este închisă într-un penitenciar din regiunea Fujian. Marius Balo, românul care a făcut 8 ani de detenție în China, știe cât de greu îi este Alinei și a decis să o ajute. A intrat în greva foamei pentru ea.

Balo a fost condamnat la rândul lui pentu fraudă financiară. Timp de 2 ani a fost ținut în arest preventiv.

În martie acest an, Curtea de Apel București i-a echivalat Alinei Apostol pedeapsa de 13 ani și jumătate într-una de 9 ani și 4 luni, potrivit legislației noastre, potrivit TVR.

Iar judecătorii au decis transferul femeii în România unde să își ispășească pedeapsa. De atunci se așteaptă un răspuns din partea Ministerului Justiției de la Bejing.

Părințîi fetei nu au vrut să vorbească cu jurnaliștii, dar se vor întâlni, săptămâna viitoare, cu ministrul Justiției. Ei au vândut un apartament în București ca să îi plătească fetei amenda de transfer de 400.000 de yuani, adică aproape 50.000 de euro.

Citește totul aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri