Caută
Close this search box.

Procuratura din Germania: Cătălin Cherecheş se opune extrădării simplificate. Percheziții în Baia Mare

Procurorii au efectuat cinci percheziții domiciliare în Baia Mare în cadrul anchetei privind fuga din țară a lui Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Poliţiştii au ridicat probe de la cinci adrese, printre care şi casa mătuşii lui Cherecheş, dar şi domiciliul secretarei fostului edil, cea care i-ar fi pus la dispoziţie maşina pentru a ajunge la Satu Mare în ziua dispariţiei. Procuratura din Germania a dat ultimele detalii pentru Ştirile TVR cu privire la predarea lui Cherecheş.

Primarul fugar se opune extrădării simplificate, a precizat procurorul general din Munchen.

Procurorul general din Germania a solicitat Tribunalului Suprem din Munchen arestarea în vederea extrădării a lui Cătălin Cherecheş care s-a opus acestei proceduri. Astfel, este necesară o decizie a instanţei de judecată.

Cherecheş va fi mutat într-un penitenciar din Munchen, cel mai mare penitenciar din Germania. În prezent se află la penitenciarul din Augsburg.

Statutul de rezident în Italia se pare că nu îl va ajuta, pentru că, spun procurorii din Germania, cererea de extrădare a fost făcută de autorităţile române şi nu de cele italiene.

Cherecheş este monitorizat medical permanent întrucât acesta a depus la dosar mai multe documente din care reiese că ar avea probleme de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri