Caută
Close this search box.

VIDEO Prof. Dr. Gabriel Prada: Vârstnicul are o serie de particularități legate de manifestarea bolii, de aceea e nevoie de o îngrijire aparte

Geriatria și gerontologia, știința fondată de Ana Aslan, a fost în centrul atenției lumii medicale la începutul lunii noiembrie. Astfel, timp de trei zile,  la Palatul Parlamentului, s-a desfășurat a XV-a ediție a Congresului Național de Geriatrie și Gerontologie.

A fost o manifestare științifică densă, cu mulți participanți și, așa cum este și disciplina medicinei, geriatria, cu reprezentanți de seamă din multe specialități implicate în îngrijirea pacientului vârstnic”, ne-a declarat prof.dr. Gabriel Prada, președintele Societății Române de Geriatrie și Gerontologie.

Vârstnicul are  o serie de particularități legate de manifestarea bolii, de răspuns la factorii de risc sau la anumite medicamente. De aceea e nevoie de o îngrijire aparte, a mai spus profesorul Prada.

Este importantă abordarea multidimensională. Vârstnicul are, de obicei, mai multe boli, are o serie de comorbidătăți, prin urmare problematica lui nu poate fi rezolvată de o singură specialitate medicală. Astfel, e necesar să intervină mai multe specialități care să conlucreze, să schimbe informații, să ajute vârstnicul să își recâștige echilibrul anterior intervențiilor medicale – a declarat prof.dr. Gabriel Prada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri