Caută
Close this search box.

Adina Vălean: Am promovat în Comisia Europeană un proiect nou privind drepturile pasagerilor

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a anunţat, joi, că a promovat în Comisia Europeană un proiect nou privind drepturile pasagerilor.

„Recent am promovat în Comisia Europeană un proiect nou care cred că este de interes pentru cetăţeni, pentru pasageri, un proiect nou privind drepturile pasagerilor. Aduce câteva întăriri ale acestor drepturi pe care noi le-am descoperit studiind ceea ce a mers mai rău în ultima vreme şi am adus, să spun aşa, corecţii. În primul rând creăm o obligativitate a autorităţilor naţionale de a fi proactive în a monitoriza comportamentul companiilor de transport pentru a putea face corecţii înainte ca lucrurile să meargă din rău în mai rău. Cu alte cuvinte, să monitorizeze standarde de calitate a serviciilor de transport. Aceste standarde de calitate care presupun chestiuni legate de relaţia cu pasagerii, de întârzieri, de felul în care rambursează costul biletelor. Introducem obligaţia ca operatorii de transport să le facă publice astfel încât cetăţenii şi autorităţile să ştie care sunt standardele, performanţele, fiecărei companii şi să poată în felul acesta să monitorizeze şi să contribuie la corectarea, să spunem, a unor situaţii mai puţin fericite”, a spus Adina Vălean, în cadrul unei conferinţe, potrivit Agerpres.

Ea a explicat că prin introducerea obligativităţii pentru autorităţile naţionale de a monitoriza şi de a interveni pentru protejarea drepturilor pasagerilor se creează în felul acesta „o armă şi pentru Comisia Europeană de a interveni în situaţii de criză”.

Adina Vălean a afirmat că în pandemie nu s-a putut interveni direct asupra statelor membre în a le forţa sau penaliza pentru faptul că nu se asigură de aplicarea corectă a drepturilor pasagerilor. De data aceasta, cu aceste modificări, Comisia poate să intervină asupra statului membru dacă se constată faptul că acesta nu-şi face datoria în a implementa corect drepturile pasagerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri