Caută
Close this search box.

Antony Blinken a făcut un nou apel către Israel pentru a reduce numărul victimelor civile în Fâşia Gaza. Negocieri pentru un nou armistiţiu

Sunt negocieri intense pentru un nou armistiţiu Israel – Hamas. Discuţiile vizează oprirea temporară a ofensivei israeliene din Gaza, urmând ca, la schimb, Hamas să elibereze un nou grup de prizonieri. Israelul ar dori eliberarea femeilor şi a bărbaţilor cu probleme medicale. Iar preşedintele Joe Biden a declarat că Statele Unite fac eforturi insistente pentru un nou armistiţiu.

În teren, luptele continuă cu înverșunare. Secretarul de stat Antony Blinken a făcut un nou apel către Israel pentru a reduce numărul victimelor civile în Fâşia Gaza. „Ne aşteptăm să vedem şi vrem să vedem o trecere la operaţiuni mai direcţionate, cu un număr mai mic de forţe, care se concentrează cu adevărat asupra conducerii Hamas şi a reţelei de tuneluri”, a spus Blinken.

Dacă aceasta ar fi strategia Israelului,”răul făcut civililor va scădea şi el semnificativ”, a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Guvernul Statelor Unite a mai adresat Israelului un apel similar săptămâna trecută, în urma unei vizite în Israel a consilierului pentru securitate naţională Jake Sullivan.

Autorităţile sanitare din Fâşia Gaza au declarat că numărul morţilor în rândul populaţiei civile a ajuns la aproape 20.000. Diverse agenţii ONU consideră credibilă această cifră.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat însă că nu poate fi vorba de o încetare prematură a operaţiunilor împotriva Hamas.

The post Antony Blinken a făcut un nou apel către Israel pentru a reduce numărul victimelor civile în Fâşia Gaza. Negocieri pentru un nou armistiţiu appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri