Caută
Close this search box.

Casa Albă anunță că SUA sunt pe cale să-şi epuizeze timpul şi banii în efortul de a ajuta Ucraina. Rușii confirmă că au pierdut încă un comandant pe front

Ucraina a fost atacată de ruși în noaptea de duminică spre luni cu peste 20 de drone și o rachetă de croazieră. Aceasta din urmă a fost distrusă de sistemul de apărare antiaeriană. La fel și 18 drone.

Forţele Aeriene Ucrainene nu au oferit detalii despre ce s-a întâmplat cu dronele care nu au fost distruse sau dacă au existat pagube în urma atacului.

Consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak a declarat într-o postare pe platforma de socializare X că guvernul se concentrează acum pe creșterea producției interne de arme și pe accelerarea discuțiilor cu partenerii, pentru a spori proviziile militare. Asta în contextul în care Casa Albă anunță că SUA sunt pe cale să-şi epuizeze timpul şi banii în efortul de a ajuta Ucraina.

Directorul pentru Buget al Casei Albe a avertizat că, fără sprijinul Congresului, se va ajunge în această situație până la sfârșitul anului, potrivit TVR.

Shalanda Young, director pentru buget al Casei Albe: „Vreau să fie clar – fără acţiune din partea Congresului, până la finele anului vom rămâne fără resurse pentru procurarea de arme şi echipamente suplimentare pentru Ucraina şi pentru furnizarea de echipamente din stocurile armatei SUA.”

Pe de altă parte, Rusia a confirmat că unul dintre comandanții săi a fost ucis în Ucraina.

În comunicatul armatei ruse se precizează că Vladimir Zavadski a murit în timpul unei operațiuni speciale. Potrivit agenției UNIAN, comandantul ar fi fost răpus chiar de o mină rusească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri