Caută
Close this search box.

Comandantul armatei olandeze își avertizează țara să se pregătească pentru un război cu Rusia

Atât armata olandeză, cât şi societatea în ansamblu trebuie să se pregătească pentru un eventual război cu Rusia, a declarat generalul-locotenent Martin Wijnen, comandantul armatei regale batave.

Wijnen a atras atenţia că Rusia continuă să devină mai puternică şi spune că este nevoie de o armată puternică ca mijloc de descurajare.

„Există o singură limbă pe care Rusia o înţelege, şi aceasta este cea a unei armate puternice”, a spus el, într-un interviu publicat, joi, de cotidianul De Telegraaf.

Prin urmare, este important ca deficitul de personal din armată să fie rezolvat. „Trebuie să lucrăm la pregătirea noastră operaţională, să ne asigurăm că avem suficientă forţă de descurajare”, a pledat Wijnen, citat de News.ro.

Suedia, Finlanda și țările baltice, exemplu de urmat pentru Olanda
Acesta a mai declarat că Olanda ar trebui să urmeze exemplul altor ţări precum Suedia, Finlanda, ţările baltice, state care se învecinează cu Rusia sau sunt apropiate de aceasta şi sunt mai bine pregătite de război.

„Olanda trebuie să înveţe că întreaga societate trebuie să fie pregătită pentru momentul când lucrurile merg prost”, a afirmat el. Pentru civili, acest lucru înseamnă să aibă în stoc alimente şi apă potabilă pentru situaţii de urgenţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri