Caută
Close this search box.

„Don Quijote”, în premieră la Teatrul Nottara

Teatrul Nottara anunță premiera spectacolului „Don Quijote”, duminică, 10 decembrie, ora 19, la sala Horia Lovinescu. Echipa de creație e formată din Baczó Tünde – adaptarea scenică, regia și coregrafia, Cári Tibor – muzica, Andreea Săndulescu – scenografia, Alexandros Raptis – lighting și video design. Textele cântecelor sunt semnate de Geanina Jivaru Doboș și Alexa Băcanu.

Bazându-se pe romanul omonim al lui Miguel de Cervantes și piesa lui Mihail Bulgakov, regizoarea propune un spectacol de teatru fizic, al cărui ax central e idealismul lui Don Quijote (Filip Ristovski). Însoțit de fidelul său prieten, Sancho Panza (Alexandru Mike Gheorghiu) și de suma tuturor fantasmelor sale, întrupate din cărțile citite cu pasiune, Don Quijote, pe numele său de cavaler, pleacă din satul natal să salveze omenirea. Alonso Quijano, pe numele său adevărat, încarnează calitățile și valorile înalte ale umanității: iubirea, bunătatea, libertatea. Don Quijote are curajul de a lupta pentru dreptate și adevăr, cum rar sau deloc se mai întâmplă astăzi.

Zece actori și actrițe din echipa Teatrului Nottara împreună cu cinci tineri debutanți construiesc pe ritmuri moderne și în pași de dans, un univers imaginar de grație, o lume ideală. Vă invităm să călătoriți împreună cu ei, în fantezista „realitate” a morilor de vânt, a vrăjitorilor și prințeselor din mintea ingeniosului Don Quijote de la Mancha. Într-o lume tot mai haotică, mai nedreaptă și mai crudă, un om cu suflet de cavaler e profund necesar. Pentru ca speranța și credința în Bine, Adevăr și Frumusețe să continue să existe !

„Don Quijote nu se regăsește în societatea de astăzi și preferă să-și creeze propria lume citind cărți cavalerești. Așa de mult se identifică cu aceste personaje, încât este ferm convins că și el este un cavaler, care reușește să facă dreptate de unul singur, să salveze oamenii nevoiași, să lupte împotriva răului. Credința lui devine nebunie pentru cei din jur. Pornește să salveze lumea, umanitatea, și pe aceste drum i se alătură loialul său prieten, Sancho Panza. Dacă ne-am concentra pe a face bine, am trăi într-o lume mult mai dreaptă și mai aproape de idealismul lui Don Quijote.” – Baczó Tünde, regizoare și coregrafă

Distribuția:

Don Quijote de la Mancha – Filip Ristovski

Sancho Panza – Alexandru Mike Gheorghiu

Antonia, nepoata lui Don Quijote și alte roluri episodice – Cristina Juncu

Chelăreasa lui Don Quijote și alte roluri episodice- Raluca Jugănaru

Părintele Perez, Majordomul și alte roluri episodice – Daniel Stănciucu

Ducele, Nicolas, bărbierul satului și alte roluri episodice – Mircea Teodorescu /

Dulcinea del Toboso – Oana Laura Gabriela

Sanson Carrasco și alte roluri episodice – Tony Macpela

Ducesa – Sorina Ștefanescu

Contesa Trifaldi – Andreea Măcelaru-Șofron

Rocinante, calul lui Don Quijote și alte roluri episodice – Corina Dragomir

Juanita, măgarul lui Sancho Panza și alte roluri episodice – Ioana Calotă

Aldonza Lorenzo și alte roluri episodice – Alexandra Aga

Vrăjitorul Merlin și alte roluri episodice – George Olar

Diavolul și alte roluri episodice – Gabriel Cristian Gheorghiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri