Caută
Close this search box.

Dubla sinucidere din Hunedoara. Una dintre fetele, care s-au aruncat în gol de pe un turn de apă, ar fi lăsat un bilet de adio

Poliţia continuă cercetările în cazul celor două adolescente de 15 ani, din oraşul Uricani, care au murit după ce s-au aruncat, sâmbătă, în gol, de pe un turn de apă înalt de circa 20 de metri, ce aparţine unei foste fabrici din municipiul Lupeni, a informat duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Între timp apar detalii despre cele două copile, în încercarea de a găsi motivația gestului extrem la care au recurs.

Surse apropiate anchetei au precizat, duminică, pentru AGERPRES, că telefoanele mobile ale celor două fete au fost găsite de poliţişti pe turnul de apă, urmând ca dispozitivele să fie analizate de anchetatori. Pe de altă parte, necropsia cadavrelor va arăta dacă minorele au consumat sau nu substanţe interzise sau alcool înainte de gestul sinucigaş.

Cele două fete se cunoaşteau, au fost colege până în clasa a VIII-a, după care au rămas prietene, chiar dacă au intrat la licee tehnologice diferite, una în Uricani, ceealaltă în Vulcan.

Potrivit ISJ Hunedoara, adolescentele nu lipseau de la școală și nu s-au plâns colegilor că ar avea probleme acasă. De asemenea, primarul Uricani, Dănuţ Buhăescu, a spus într-o intervenție la Antena 3 că fetele proveneau din familii obișnuite și nu aveau probleme evidente.

Tatăl fetei care și-a anunțat mama că se va sinucide este angajat al Primăriei Uricani și a ajuns la fabrica dezafectată din Lupeni în același timp cu un salvatorii, potrivit Observator News. Din păcate, și-a găsit fata fără suflare, alături de a doua adolescentă pentru care s-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes.

Primarul din Uricani a mai spus că fetele au fost găsite cu fața în sus, ceea ce ar putea indica că s-au aruncat cu spatele de pe turnul înalt de aproape 20 de metri.

„Când a ajuns erau deja căzute amândouă, se aruncase, telefoanele lăsate sus pe clădire, îmbrăcate cum erau, de vreme mai rece, căzute pe un teren din ăla accidentat, piatră. Cert este că au premeditat lucrul ăsta. Şi-au ales locul, deci nu s-au dus la întâmplare”, a spus la Antena 3 primarul din Uricani.

Adolescenta care şi-a anunţat mama că urmează să recurgă la gestul extrem i-ar fi lăsat şi un bilet de adio.

Reamintim că sâmbătă, două fete de 15 ani au murit în Lupeni, județul Hunedoara, după ce s-au aruncat de la o înălţime de circa 20 de metri, de pe o clădire dezafectată dintr-o fostă fabrică. Una dintre fete și-a sunat mama, înainte de a se arunca, pentru a o anunța că se sinucide. Femeia a sunat la 112, iar polițiștii și echipaje medicale s-au deplasat de urgență în zona indicată, unde au găsit trupurile fetelor. Ele se aruncaseră de la o înălțime de circa 20 de metri și suferiseră multiple traumatisme.

Una dintre fete a murit pe loc, iar la cea de a doua s-a încercat resuscitarea, dar fără succes.

Potrivit IPJ Timișoara, poliţiştii au început cercetări cu privire la motivele şi circumstanţele în care a survenit tragedia, în cauză fiind întocmit dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri