Caută
Close this search box.

Începe construcția unui nou spital de urgență, în București. Este cel mai mare proiect de spital finanţat prin PNRR

Construcţia unui nou Spital de Urgență în Capitală va începe în februarie. Spitalul Dimitrie Gerota este cel mai mare proiect de spital finanţat prin PNRR, ceea ce înseamnă că trebuie finalizat rapid, în maximum 3 ani, au precizat reprezentanţii Guvernului, la ceremonia de semnare a contractului.

Marcel Ciolacu, prim-ministru: E o investiție de peste 1,4 miliarde de lei, mare parte este din PNRR, este și BEI. Va fi unul dintre cele mai moderne spitale din România. Sunt 400 de paturi, toate digitalizate, 50 la ATI, 10 săli de operație, 40 de paturi pentru internări de zi.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Un astfel de spital – aparține MAI – dar să nu uităm că toate aceste spitale vor funcționa în regim de spitale de urgență și lucrul ăsta este foarte important. Accesul publicului este posibil fără niciun fel de discriminare de la serviciile medicale oferite de aceste spitale. Cred că era un lucru necesar. MAI are foarte mult personal și era nevoie ca actualul Spital Gerota să fie în casă nouă, adaptată timpurilor.

The post Începe construcția unui nou spital de urgență, în București. Spitalul Dimitrie Gerota va avea sediu nou. Este cel mai mare proiect de spital finanţat prin PNRR appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri