Caută
Close this search box.

MAE îl convoacă pe ambasadorul Rusiei, după ce încă o dronă s-a prăbușit în județul Tulcea

Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca pe ambasadorul Rusiei după ce a fost descoperit un crater de dronă în apropierea graniței cu Ucraina, se arată într-un comunicatdifuzat joi de MAE.

Potrivit Ministerului Apărării, un crater a fost descoperit într-o zonă nelocuită din apropierea localității Grindu din județul Tulcea, care se află în fața portului Reni, în sudul Ucrainei, peste Dunăre.

Ca răspuns la „noua încălcare a spațiului aerian al României, contrară dreptului internațional”, va fi convocat șeful misiunii diplomatice a Rusiei, mai transmite MAE.

Ministerul a precizat că condamnă cu fermitate „atacurile repetate” ale Moscovei și că sunt în curs consultări cu „aliații din NATO cu privire la evoluțiile de la frontiera româno-ucraineană, inclusiv incidentul de astăzi”.

De asemenea, armata română a identificat drona pe sistemul său de supraveghere radar care „a indicat o posibilă intrare neautorizată în spațiul aerian național, cu un semnal detectat la joasă altitudine în drum spre Grindu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri