Caută
Close this search box.

Magia sărbătorilor la SANIMED – fondatorul Cătălin HIDEG, împreună cu familia de cercetători

SANIMED, companie fondată în 2003 de către antreprenorul Cătălin Hideg, se distinge ca un centru de cercetare românesc de referință la nivel național și internațional, având sediul în comuna Călugăreni, județul Giurgiu, la doar 20 de kilometri de București. În cadrul recentei petreceri de Crăciun, SANIMED a celebrat împreună cu angajații și fondatorul său, Cătălin Hideg, recunoscând astfel contribuția valoroasă a întregului personal.

 

Imagine de la petrecerea SANIMD. Angajații, împreuncă cu antreprenorul Cătălin Hideg

De-a lungul anilor, SANIMED s-a specializat în cercetare și dezvoltare, concentrându-se pe producția de medii de cultură, devenind astfel unicul producător de astfel de produse pe piața locală. Înființată în 2003, SANIMED a inaugurat prima fabrică de medii din România, extinzând ulterior producția cu o nouă linie în 2009, dedicată segmentului „medii turnate în plăci petri”.

Compania se remarcă prin diversitatea gamei sale inovatoare, adresându-se nu doar domeniului medical, ci și industriei alimentare, cosmeticelor, zootehniei și controlului apelor. Cătălin Hideg, fondatorul și proprietarul SANIMED, afirmă că au construit o organizație cu capital sută la sută românescă, concentrându-se pe cercetare științifică pentru dezvoltarea de produse noi și inovatoare în colaborare strânsă cu medici, cercetători și producători de dispozitive medicale.

Coordonată de Cătălin Hideg, cercetarea științifică la SANIMED se desfășoară într-o serie de departamente specializate. Acestea includ departamentul de analize fizico-chimice și structurale, echipat cu tehnologii avansate precum microscopul electronic de scanare și microscopul cu forță atomică pentru investigarea structurii celulelor și proceselor biologice. De asemenea, laboratoarele de cromatografie în gaz și lichid, spectrometrie cu absorbție atomică, analize spectrale, chimie analitică, grăsimi și proteine, biocompatibilitate, biochimie, microbiologie, hematologie și flowcitometrie reflectă angajamentul SANIMED pentru cercetare în domeniul biomedical.

Laboratoarele, dotate cu tehnologii de ultimă generație, permit efectuarea unor analize complexe, de la determinarea conținutului de grăsimi și proteine la analize biochimice și microbiologice detaliate. În plus, SANIMED dispune de facilități pentru studii de biocompatibilitate și analize flowcitometrice, contribuind astfel la avansul cunoașterii științifice în diverse domenii, precum ingineria țesuturilor, terapia celulară și biologia celulară și moleculară.

Prin dedicarea sa continuă în cercetare și dezvoltare, SANIMED rămâne un lider în producția de medii de cultură și un promotor al inovației științifice în România și în lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri