Caută
Close this search box.

Ministerul de Finanțe modifică deja „Ordonanța trenuleț” adoptată săptămâna trecută: Unii bugetari nu vor primi majorarea salarială de 5%

Ministerul Finanțelor a pregătit deja o modificare a „Ordonanței trenuleț” adoptată săptămâna trecută. Ministerul vrea să nu se mai acorde în 2024 majorarea salarială de 5% pentru personalul din Justiție care a primit anul acesta creșteri de salarii de bază/indemnizații de încadrare.

De asemenea, proiectul amână până la 30 iunie 2024 reorganizarea instituțiilor din subordinea Parlamentului, în contextul în care deja și reorganizarea ministerelor e în întârziere. Aceste reorganizări pentru reducerea cheltuielilor statului au fost promise de coaliția PSD-PNL mediului de afaceri, în contextul adoptării noilor taxe și creșterii de taxe și impozite, pentru ca acesta să nu simtă că duce singur povara acoperirii deficitului bugetar. Numai că în timp ce unele taxe au crescut deja și altele vor crește de la 1 ianuarie 2024, reorganizarea instituțiilor statului tot e amânată.

„Pentru personalul din sistemul de justiție pentru care în cursul anului 2023, prin acte administrative ale ordonatorilor de credite, au fost acordate majorări ale salariilor de bază/indemnizațiilor de încadrare, în anul 2024, începând cu data de 1 ianuarie, nivelul salariilor de bază/indemnizațiilor de încadrare se menține la nivelul aferent lunii decembrie 2023”, se arată în proiectul Ministerului de Finanțe, citat de Economedia.

Surse guvernamentale au transmis, pentru profit.ro, că restricția se va aplica și angajaților de la ANAF, care au avut unele creșteri de salarii, celor din Educație, care au stabilită o majorare cu un procentaj mai ridicat, precum și personalului altor instituții care au primit deja creșteri în 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri