Caută
Close this search box.

Netanyahu: Războiul va continua până la sfârșit. Nu vom putea elibera ostaticii fără presiune militară

Războiul va continua până la victoria totală asupra Hamaș. Este declarația făcută de premierul Netanyahu pe front, lingă soldații israelieni. El a discutat din nou cu președintele Biden despre campania militară în Gaza, etapele acesteia și despre nevoia de a proteja populația civilă. Între timp, ministerul sănătății din Gaza a anunțat că cel puțin 70 de persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra taberei de refugiați al-Maghazi din centrul Fisiei. Va avertizăm, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional.

Mesaj ferm al premierului Netanyahu transmis de pe front, din mijlocul unei unități care acționează în nordul Fisiei Gaza. „Uitați pe cine vorbește despre oprire. Nu ne oprim, pentru că nu aveam altă țară și nu avem altă cale„, a spus șeful guvernului israelian.

El a avut un mesaj similar și în parlament, unde a fost întrerupt de rude și membri ai familiilor ostaticilor deținuți de Hamaș, care i-au cerut un acord privind eliberarea celor dragi. Premierul Netanyahu pare să fi răspuns astfel indirect la propunerea Egiptului pentru o încetare a focului de 2 saptamini, pe care ațiț Israel, cit și Hamaș par să o respingă.

BENJAMIN NETANYAHU – premierul Israelului: Și nu vom putea elibera toți ostaticii fără presiune militară. Presiune militară, presiune operațională, presiune politică. Și un lucru pe care nu-l vom face: nu ne vom opri să luptăm.

În pofida unor eforturi făcute de negociatori în Egipt și Qatar, un nou armistițiu care să prevadă eliberarea de ostatici este încă departe. Cinci ostatici israelieni, care au murit în captivitate, au fost recuperați de armata israeliană dintr-o rețea de tuneluri din nordul Fisiei Gaza. Nu au fost furnizate detalii despre modul în care au murit aceștia.

Pe de altă parte, ministerul sănătății din Gaza a anunțat că cel puțin 70 de oameni au fost uciși într-un atac israelian asupra taberei de refugiați al-Maghazi din centrul Fisiei. Oficialii Hamaș au negat că ar folosi civili pe post de scuturi umane. Guvernul israelian afirmă că investighează informațiile apărute despre aceste noi operațiuni.

The post Netanyahu: Războiul va continua până la sfârșit. Nu vom putea elibera ostaticii fără presiune militară appeared first on tvrinfo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri