Caută
Close this search box.

Olimpicii României, premiați de Ministerul Educației. Un elev român este numărul 1 în lume la matematică

După mai bine de 20 de ani, un elev din România este numărul 1 mondial la matematică. Adică a rezolvat cele mai grele probleme fără cusur.

Anghel David Andrei este cel mai bun elev matematician din lume. El și colegii lui care ne-au reprezentat la olimpiadele internaționale au fost premiați de Ministerul Educației.

A fost o mare gală, a olimpicilor internaționali, așa cum merită. Ei vorbesc de pasiune, perseverență și bucurie – acestea sunt ingredientele performanței. Plus susținerea familiei, a profesorilor și a celor care au crezut în ei.

David este în clasa a XI-a, iar anul trecut a obținut aur absolut la olimpiada internațională. Acum, a cerut să fie admis la Harvard și așteaptă rezultatul, potrivit TVR.

Ana Boiangiu este din Tulcea şi și-a schimbat întreaga viață pentru matematică. Stă singură într-o garsonieră din București pentru a face liceul în Capitală. Şi a ajuns să fie medaliată cu aur la matematică.

Copiii depun eforturi uriașe, dar nu ar fi reușit fără încrederea părinților și susţinerea profesorilor.

România a făcut istorie la ultimele olimpiade: a obţinut locul 1 şi la Matematică, şi la Fizică. De mai bine de 20 de ani țara noastră nu a mai atins aceste performanțe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri