Caută
Close this search box.

Camera de Comerț și Industrie și 15 administrații locale vor să înființeze o companie de transport aerian, care să lege principalele orașe ale țării

România are 17 aeroporturi, dar puține zboruri interne. De exemplu, de la Constanța la Timișoara nu există nicio cursă directă.

Camera de Comerț și Industrie și 15 administrații locale vor să înființeze o companie de transport aerian, care să lege principalele orașe ale țării.

Camera de Comerț și Industrie și 15 administrații locale vor să înființeze o companie de transport aerian, care să lege principalele orașe ale țării. La cel mai nou aeroport, Brașov – Ghimbav, a fost prezentată o aeronavă de mici dimensiuni, potrivită pentru astfel de zboruri.

Discuțiile despre înființarea unei noi companii de transport aerian pentru curse interne au început de câteva luni, dar acum sunt gata documentele pentru înființarea societății. Consiliile județene vor contriobui cu bani la acest proiect dar numai după ce vor vedea un studiu de oportunitate.

Fiecare membru al Societății pe Acțiuni va contribui cu o sumă egală cu costul unui avion. Aeronavă de producție cehă prezentată azi la Ghimbav, costă aproape 8 milioane de euro, potrivit TVR.

Oamenii de afaceri și medicii specialiști ar fi primii clienți ai acestei companii. Ei se plâng că pierd mult timp cu deplasările în țară pentru infrastructura rutieră și cea feroviară lăsă de dorit. Aeronava model L410 propusă de un producător din Cehia poate fi adaptată și la alte operațiuni aeriene, inclusiv militare sau umanitare.

Compania cehă care produce acest tip de avion are o experiență de 80 de ani în aeronautică. În ultimii 50 de ani a produs peste 1 200 de aeronave în diverse variante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri