Caută
Close this search box.

Rechizitoriu DNA: Dumitru Buzatu influențează martorii, ar vrea să plece în Ecuador și conduce CJ Vaslui din arest

dumitru buzatu

Dumitru Buzatu influențează martorii și conduce Consiliul Județean Vaslui din arestul prevetiv. Acestuia îi pare rău că nu a fost atent ca să nu fie prins în flagrant și vrea să plece în Ecuador, susțin procurorii DNA în rechizitoriul pentru trimiterea în judecată.

„În ceea ce-l privește pe inculpatul Buzatu Dumitru se observă că martorii audiați manifestă un puternic sentiment de temere față de inculpat, fiindu-le teamă să-i rostească numele și preferând să-l individualizeze sub diferite funcții pe care le-a ocupat (președintele CJ Vaslui, ordonatorul principal de credite)”, se arată în rechizitoriu.

În rechizitoriul pentru trimiterea în judecată, procurorii DNA susțin că Dumitru Buzatu nu-și regretă fapta, ba chiar crede că i s-a întins o capcană, caută răzbunare și spune că nu se va îndrepta:

„Nu am să-mi schimb eu natura mea acuma din cauza că-s mulți nebuni pe lumea asta”.
Procurorii anticorupție mai scriu, în rechizitoriul citat de G4Media, că Buzatu influențează martorii, are putere asupra lor și-i intimidează și conduce Consiliul Județean Vaslui din arestul preventiv.

Potrivit documentului, Dumitru Buzatu este foarte încrezător în influența pe care o are în județ. De precizat în acest context că dosarul său se va judeca chiar la tribunalul din Vaslui.

„În ceea ce-l privește pe inculpatul Buzatu Dumitru se observă că martorii audiați manifestă un puternic sentiment de temere față de inculpat, fiindu-le teamă să-i rostească numele și preferând să-l individualizeze sub diferite funcții pe care le-a ocupat (președintele CJ Vaslui, ordonatorul principal de credite)”, se arată în rechizitoriul DNA, citat de G4Media.

Procurorii mai scriu că Buzatu, aflat în arest, a reușit să ia legătura cu martori din dosar, cărora le-a promis că va afla cine „a montat această șmecherie”. Anchetatorii deduc de aici că fostul baron PSD e mânat de „un puternic sentiment de răzbunare”.

Într-o convorbire, Dumitru Buzatu a spus: „Lasă că le rezolv eu de la distanță chiar, dar le rezolv eu cu dânșii”, dovadă, scriu procurorii, că acesta e foarte încrezător în influența pe care o are asupra martorilor și în administrația județului Vaslui.

Procurorii anticorupție au mai scris în rechizitoriu că, din discuțiile pe care le-a purtat, se vede că Buzatu trasează, prin intermediul unei martore, sarcini celorlalți martori și decidenți din administrația județeană. El i-a propus martorei, în cazul în care va fi eliberat, să plece împreună în Ecuador: „Dacă reușesc să…(neinteligibil) mergem până în Ecuador! Vă iau și pe voi!””.

„Se observă că cea mai aspră măsură preventivă nu îl oprește pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influența martorii și de a-și exercita în continuare atribuțiile de președinte a CJ Vaslui din CRAP (arestul preventiv, n.red.) Iași, deoarece trasează sarcini tuturor primarilor și factorilor decidenți din administrația locală a jud. Vaslui”, se mai arată în document.

Ce discuții a mai avut Dumitru Buzatu, potrivit rechizitoriului DNA

Într-o convorbire, Dumitru Buzatu a afirmat: „Păi bineînțeles că asta este făcută intenționat, toată povestea asta în raport cu toată chestiunea aceasta, dar…asta e. Dacă eu n-am fost atent, trebuia să fiu atent, asta-i! Doar știam lucrurile astea că de ani de zile urmăresc chestiunea aceasta și…”.

El a mai spus că nu intenționează să se schimbe: „Eu voi continua în felul acesta până la sfârșitul vieții mele că nu am să-mi schimb eu natura mea acuma din cauza că-s mulți nebuni pe lumea asta! În sfârșit!….Dar n-o să mă opresc eu din cauza asta!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri