Caută
Close this search box.

România importă din Ungaria și Bulgaria gaze naturale care ar putea proveni din Rusia

România a început să importe gaze naturale din Ungaria deși este un producător important în regiune. Până acum țara noastră a exportat sau a ajutat la tranzitul către alte țări vecine.

Datele Transgaz, citate de economedia.ro, arată că miercuri, prin punctul Arad-Szeged, au intrat în România 1,4 milioane de metri cubi de gaze.

Ungaria nu are o producție semnificativă de gaze, deci ce am primit noi ar putea fi gaze de la hub-ul din Viena sau gaze venite din Rusia, via Turcia, Bulgaria și Serbia. Le-au importat și acum le vând, că tot se plânge domnul Viktor Orban cât de greu îi este fără partenerul Vladimir de la Moscova.

Nu luăm doar de la maghiari, ci am cumpărat și de la vecinii bulgari. Pe la punctul Kardam – Negru Vodă ne-au intrat 4,9 milioane de metri cubi.

Jurnaliștii economedia.ro notează că sursa acestor gaze nu este însă Bulgaria, ci alta, țara vecină fiind doar placă turnată pentru producători cum ar fi Rusia, Azerbaijan sau SUA, Qatar, pentru gazul natural lichefiat descărcat în terminalele de la Marea Mediterană.

Dacă tragem linie și ne uităm pe cifre, România consumă în această perioadă rece peste 46 de milioane de metri cubi de gaze. Mai bine de jumătate din această cantitate vine din producția internă, aproape 16 milioane le luăm din depozitele pe care le-am umplut în perioada caldă, iar 6,3 milioane de metri cubi vin de la vecinii noștri, bulgari și maghiari. Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri