Caută
Close this search box.

Administratorul firmei care executa lucrările de la internatul din Odorheiu Secuiesc a fost reținut

Administratorul și acționarul unic al SC Lareno – Fa SRL, firma care executa lucrările de la internatul din Odorheiu Secuiesc, în urma cărora s-a prăbușit o parte din clădire, iar un copil a murit și trei au fost răniți, a fost reținut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă si vătămare din culpă.

Laszlo Szilveszter Sandor va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Administratorul este acuzat că a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu a respectat cotele prevăzute în proiect.

A dispus angajaților să sape până în partea de jos a fundației (peste 2 m), deși adâncimea maximă prevăzută în proiecte era de maxim 1,10 metri, față de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor.

Patru adolescenți au fost prinși sub dărâmături, luni seară, în urma prăbușirii unui perete al internatului din Odorheiu Secuiesc. Doar trei dintre victime au fost scoase în viață, iar una dintre acestea este în comă. Un băiat de 17 ani nu a putut fi salvat și s-a stins sub privirile echipelor de prim-ajutor, în ciuda eforturilor de a-l readuce la viață.

Numărul celor surprinși sub dărâmături ar fi fost copleșitor, dacă elevii nu ar fi avut activități libere până la ora 17.00 și mulți dintre ei nu ar fi fost în oraș. 97 de copii erau cazați în internat.

Clădirea Liceului Teoretic „Tomáşi Áron” era construită în 1892 și nu apare ca fiind evaluată vreodată şi nici expertizată tehnic.

Autoritățile locale susțin că au făcut de-a lungul anilor lucrări de reabilitare. Și că acum autorizaseră un proiect care nu ar fi trebuit să afecteze structura clădirii.

Lucrările abia începuseră luni dimineața și prima zi de lucru s-a încheiat după-amiază, cu o oră înainte ca pereții internatului să se prăbușească.

The post Surse: Administratorul firmei care executa lucrările de la internatul din Odorheiu Secuiesc, în urma cărora s-a prăbușit o parte din clădire, a fost reținut appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri