Caută
Close this search box.

DNA face anchetă la Ferma Dacilor. Ar fi vizate controalele făcute de ISU la complexul turistic

Procurorii DNA vor deschide un dosar penal în cazul incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor, din Prahova. Ancheta are la bază suspiciuni cu privire la controalele pe care reprezentanții ISU le-a făcut la acest local.

Conform informațiilor publice, procurorii au stabilit că ISU ar fi acordat, în 2019, doar avertismente. Aceasta, în ciuda neregulilor descoperite.

Procurorii DNA vor cere redeschiderea dosarului clasat chiar anul acesta, pe 21 martie, cu câteva zile înainte de finalizarea mandatului la șefia DNA a lui Crin Bologa. De altfel, dosarul a stat mai bine de 2 ani la secția Parchetelor militare conduse la vremea respectivă de procurorul Liviu Lascu, care între timp a fost revocat din DNA, după ce la conducerea Parchetului a venit procurorul Marius Voineag. Înregistrat în anul 2021, dosarul vizează fapte de corupție pe care le-ar fi săvârșit un căpitan și un colonel, care între timp s-a și pensionat de la ISU Prahova. Aceștia erau acuzați că, în timpul controlului făcut la Ferma Dacilor, pe data de 12 iulie 2019, ar fi date doar un avertisment pentru nu mai puțin de 6 nereguli găsite. Asta în condițiile în care protocoalele prevedeau că ar fi trebuit să dea cel puțin o amendă care era cuprinsă între 5.000 și 100.000 RON.

Ulterior însă aceștia au dat doar un avertisment, iar la mai puțin de o lună, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Prahova a organizat o petrecere cu peste 50 de angajați din cadrul ISU Prahova, chiar la Ferma Dacilor,. Procurorii Anticorupție au primit o sesizare că acolo s-ar fi petrecut diverse fapte de corupție, însă în martie anul acesta au ajuns la concluzia că nu se justifică acea sesizare și au clasat dosarul. De asemenea, dosarul deschis la DNA și ulterior clasat prevedea și fapte de corupție care ar fi fost săvârșite anterior de către angajați ai ISU, tot în legătură cu controale efectuate la Ferma Dacilor.

VEZI ȘI: Incendiul de la Ferma Dacilor. A fost găsită încă o persoană carbonizată. Este a şasea victimă

The post SURSE: DNA face anchetă la Ferma Dacilor. Ar fi vizate controalele făcute de ISU la complexul turistic appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri