Caută
Close this search box.

Alertă în Franța! Fermierii francezi au început să blocheze intrările în Paris. Mii de polițiști au scos blindatele pe străzi

Fermierii francezi sunt tot mai furioși. S-au înmulțit cazurile în care au vandalizat camioanele cu produse agricole venite de peste granițe. Nu au luat la țintă doar marfa românească. Au atacat și camioanele spaniole.

Au aruncat marfa din camioane și au dat drumul la vinul din cisterne pe măsură ce se pregătesc să blocheze Parisul. 15.000 de polițiștii au fost mobilizați pentru a împiedica tractoarele să intre în Paris și marile orașe.

Preşedintele francez Emmanuel Macron va avea o întrevedere joi, la Bruxelles, cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind criza din agricultură şi măsurile de sprijin pe care fermierii le cer la nivelul UE, a anunţat Elysée, relatează AFP, citată de Agerpres.

Întrevederea, care va avea loc în marja unui summit european extraordinar privind bugetul UE, se va concentra în special pe acordul comercial în curs de negociere între UE şi Mercosur, măsurile impuse fermierilor şi sosirea produselor ucrainene în Uniune, a precizat preşedinţia franceză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri