Caută
Close this search box.

Bănescu, despre inculparea lui ÎPS Teodosie: Cazul este unul care frapează, mâhneşte. E total nefiresc ca un reprezentant înalt al Bisericii să ajungă să fie anchetat

îps teodosie

Bănescu revine cu un nou atac la adresa IPS Teodosie, referindu-se la ancheta DNA care îl vizează pe acesta: Cazul este unul care frapează, mâhneşte. E total nefiresc ca un reprezentant înalt al Bisericii să ajungă să fie anchetat.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, continuă disputa cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, făcând noi referiri la punerea acestuia sub acuzare, în dosarul instrumentat de DNA. Bănescu afirmă că acest caz este unul ”care frapează şi mâhneşte”, iar apariţia unei noi situări a arhiepiscopului Tomisului în calitate de inculpat „spune ceva îngrijorător”.

”Poziţia Patriarhiei Române în acest caz ultracunoscut, întrucât agenda acestui caz e una mai veche şi destul de extinsă, este cea exprimată la începutul cercetării care s-a întreprins de către DNA faţă de situaţia în care este implicat arhiepiscopul Tomisului şi ea este una foarte limpede: Patriarhia Română, ca şi autorităţile judiciare, e perfect interesată de elucidarea unui posibil act de corupţie. Numai autorităţile, fireşte, cele judiciare se vor pronunţa la sfârşitul anchetei în legătură cu acest lucru.

Fireşte că apariţia unei noi situări a arhiepiscopului Tomisului în calitate de inculpat spune ceva îngrijorător. Nu mă pot antepronunţa, nu o putem face, dar cazul este unul care frapează, care bineînţeles mâhneşte, pentru că este total nefiresc ca un reprezentant înalt al Bisericii să ajungă să fie anchetat, pornind de la o realitate care bineînţeles va fi descifrată de autorităţile judiciare şi interpretată în cheia potrivită.

Deci poziţia Patriarhiei Române este una favorabilă elucidării acestui caz, asta este foarte limpede”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, joi seară, la Euronews România, citat de News.ro

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost joi înştiinţat de procurorii DNA Constanţa că este inculpat în dosarul penal în care este acuzat de cumpărare de influenţă.

La ieşirea din sediul DNA, IPS Teodosie a declarat că procurorii anticorupţie nu l-au întrebat „absolut nimic” şi că dosarul penal în care este cercetat „nu are conţinut”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri