Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis a primit în 2023 cadouri în valoare de 7.600 de euro

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, anul trecut, cadouri în valoare de 7.600 de euro, între acestea fiind două tablouri de 1.500 de euro, un ceas de birou placat cu aur, cu inserţii de sidef şi email de culoare albastru şi alb, un set de cafea arăbească, dar şi o geantă din rafie cu emblemele oraşului Praia. Toate aceste bunuri au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit listei bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol şi depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale în anul 2023, preşedintele Klaus Iohannis a primit cadouri în valoare totală de 7.600 de euro (37.787,20 lei).

Printre acestea sunt un covor Khanlig din Karabakh, Azerbaidjan, ţesut manual din lână moale şi bumbac (400 de euro/ 1.988,80 lei), un ceas de birou şi masă, marca Hilser, realizat pentru Grant Macdonald London, din metal şi argint, placat cu aur, cu inserţii de sidef şi email de culoare albastru şi alb, având cifre şi motive tradiţionale arăbeşti şi stema aurită a Emiratelor Arabe Unite (830 de euro/ 4.126,76 lei), un tablou care reprezintă două mâini apropiate, în culori de albastru, crem, portocaliu, negru, gri, violet, pe fundal negru, şi un tablou care reprezintă două mâini împreunate, în culori de albastru, crem, portocaliu, negru, gri, violet, pe fundal gri şi portocaliu, ambele pictate de Alina Ciuciu (1.500 de euro/ 7.458 lei).

Șeful statului a primit un tablou pe pânză, care reprezintă doi lei în mediul natural, în culori de galben, verde şi albastru, o cutie din lemn cu 3 sertare, cu elefanţi sculptaţi (420 de euro/ 2.088,24 lei), un scut Masai din lemn, confecţionat manual, din piele, cu blană naturală pe margine (180 de euro/ 894,96 lei), dar şi o geantă din rafie, cu buzunar interior cu arici şi închidere cu nasture, culoare crem închis şi albastru, inscripţionată cu emblemele oraşului Praia, şi un fular cu franjuri din material natural textil, în culori de gri şi negru cu motive tradiţionale (36 de euro/ 178.99 lei).

În plus, Iohannis a primit un set tradiţional de servit cafea arăbească cu ceainic şi 4 ceşti din porţelan, culoare nude, în cutie de lemn cu suport pentru şerveţele şi tavă suport pentru ceşti. Setul este confecţionat manual, originar din Emiratele Arabe Unite, fiind ambalat în cutie de bambus cu mânere de piele, şi are o valoare de 190 de euro/ 944,68 lei.

Printre cadourile primite se numără şi un tablou tip canvas, acrilic în culori predominant de verde, negru, roşu, intitulat “War” şi pictat de Alina Kosenko, director al galeriei de artă al oraşului Bucha (140 de euro/ 696,08 lei), un alt tablou – pictură în vin care reprezintă două femei îmbrăcate în port tradiţional moldovenesc. Pictura este realizată de către artistul Eugen Gorean, folosind vin Fetească Neagră şi Rară Neagră (230 de euro/ 1.143,56 lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri