Caută
Close this search box.

Liderul Hezbollah: Dacă Israelul se gândeşte să declanşeze un război împotriva Libanului, vom lupta fără limite

Liderul grupării libaneze pro-iraniene Hezbollah a avertizat, miercuri seară, Israelul cu privire la declanşarea unui război în Liban, subliniind că gruparea sa va lupta „fără limite”. Declarația a fost făcută la o zi de la uciderea numărului doi al biroului politic al Hamas, Saleh al-Arouri, lângă Beirut.

Deocamdată, luptăm pe front într-o manieră calculată (…) dar dacă inamicul se gândeşte să declanşeze un război împotriva Libanului, vom lupta fără limite, fără restricţii, fără graniţe (…)”, a declarat Hassan Nasrallah într-un discurs transmis în direct la televiziune. „Nu ne temem de război”, a insistat el, relatează AFP.

Discursul liderului Hezbollah a survenit la o zi de la prima lovitură aeriană la periferia Beirutului, atribuită Israelului, de la începutul războiului în Gaza, în urmă cu aproape trei luni.

Numărul doi al Hamas, Saleh al-Arouri, şi alte şase cadre ale mişcării islamiste palestiniene au fost ucişi într-o lovitură aeriană atribuită Israelului, care a vizat marţi seara birourile grupării aflate în suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al Hezbollahului pro-iranian.

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Gaza pe 7 octombrie, Hezbollahul pro-iranian, care afirmă că intervine în sprijinul mişcării palestiniene, a fost implicat zilnic în schimburi de focuri cu armata israeliană la graniţa dintre Liban şi Israel.

The post Liderul Hezbollah: Dacă Israelul se gândeşte să declanşeze un război împotriva Libanului, vom lupta fără limite appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri