Caută
Close this search box.

MAI: A fost semnat contractul de proiectare, execuţie şi dotare pentru noul sediu al Spitalului Gerota

Contractul de proiectare, execuţie şi dotare privind obiectivul de investiţii „Sediul nou pentru Spitalul de urgenţă ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’ ” a fost semnat la începutul acestei săptămâni, ceremonia având loc în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi a ambasadorului Republicii Turcia la Bucureşti, Ozgur Kivanc Altan.

Potrivit unui comunicat al MAI, proiectul, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, are ca obiectiv general construirea în zona de Nord a Capitalei a unui sediu nou, la standardele actuale de calitate şi în acord cu cele mai bune practici internaţionale, în scopul oferirii de servicii de îngrijiri medicale integrate.

Semnarea contractului de proiectare, execuţie şi dotare, care are o valoare de 1.240.571.360,24 lei fără TVA, reprezintă o etapă importantă în realizarea proiectului şi concretizarea unor eforturi instituţionale consistente, arată MAI. Termenul de finalizare este 30 iunie 2026, potrivit Agerpres.

„Este fără îndoială o victorie şi orice victorie evident că ne bucură. O victorie obţinută cu greu ne bucură şi mai mult. S-a muncit enorm pentru acest proiect de către colegii pe care am onoarea să îi reprezint astăzi. S-a trecut peste dificultăţi, s-a ajuns la o colaborare eficientă atât la nivelul Guvernului, cât şi la Ministerul Sănătăţii, totul aliniindu-se în mod favorabil pentru a începe concret implementarea proiectului”, a declarat, la ceremonie, ministrul Cătălin Predoiu.

Contractul a fost semnat de directorul general al Spitalului Gerota, dr. Alida Moise, şi de reprezentantul asocierii celor două companii din Turcia câştigătoare ale contractului.

Noua clădire va fi dotată cu 490 de paturi, dintre care 400 în secţiile medicale pentru spitalizare continuă, 40 de paturi pentru spitalizare de zi şi 50 pentru anestezie şi terapie intensivă.

Clădirea va avea regim de înălţime de 2S+6E+Et+heliport, suprafaţă totală construită la sol: 12.884 mp, suprafaţa construită desfăşurată spital: 72.103 mp şi a corpului tehnic 4.768 mp, precizează MAI.

Sistemul informatic medical al noului spital va permite trasabilitatea procedurilor medicale, a resurselor spitalului şi a pacientului, asigurând monitorizarea în timp real a factorilor determinanţi ai siguranţei actului medical. Informaţiile vor fi actualizate continuu şi vor fi disponibile instantaneu la toate nivelurile.

Amplasarea geografică a sediului noului spital este strategică, în zona de Nord a Capitalei, în apropierea celor două Aeroporturi Internaţionale Henry Coandă Otopeni şi Aurel Vlaicu Băneasa, asigurând servicii medicale de urgenţă într-una dintre cele mai aglomerate zone de intrare/ieşire din Bucureşti, unde nu există la acest moment un spital de urgenţă, menţionează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri