Caută
Close this search box.

Ministrul de Externe Luminița Odobescu a vorbit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, despre evoluțiile de securitate din zona Mării Negre

Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu a avut, la 22 ianuarie 2024, la Bruxelles, o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, informează MAE, într-un comunicat.

Cei doi oficiali au abordat teme de interes prioritar de pe agenda Alianței, precum agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situația de securitate din regiunea Mării Negre, implementarea deciziilor de la Madrid și Vilnius, precum și livrabile în contextul Summitului NATO de la Washington din 2024.

Ministrul Luminița Odobescu a exprimat îngrijorare cu privire la deteriorarea continuă a climatului de securitate și stabilitate din zonă, ca urmare a continuării, de către Rusia, a invaziei militare asupra Ucrainei și a posturii asertive și provocatoare a Moscovei la adresa aliaților și a partenerilor NATO din regiune.

Ministrul de  Externe Luminița Odobescu a mulțumit pentru sprijinul constant al secretarului general al NATO în promovarea problematicii de securitate la Marea Neagră.

Totodată, a subliniat necesitatea ca Alianța să continue să monitorizeze îndeaproape evoluțiile de securitate din regiune și să accelereze eforturile de implementare deplină a deciziilor de la Madrid și Vilnius privind asigurarea unei apărări înaintate consolidate și eficiente. De asemenea, șeful diplomației române a reiterat necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina și pentru partenerii vulnerabili din regiune, în special Republica Moldova.

Cei doi oficiali au discutat și despre pregătirile pentru Summitul de la Washington din iulie 2024.

The post Ministrul de Externe Luminița Odobescu a vorbit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, despre evoluțiile de securitate din zona Mării Negre appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri