Caută
Close this search box.

Josep Borrell, șeful diplomaţiei europene, îl ironizează pe Donald Trump, după ce a declarat că e capabil să pună capăt războiului din Ucraina în 24 de ore

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, l-a îndemnat, luni, pe fostul preşedinte american, Donald Trump, să împărtăşească „formula sa magică” pentru a pune capăt, aşa cum pretinde, războiului din Ucraina în 24 de ore, notează AFP.

„Credeam că miracolele se întâmplă doar la Lourdes”, a declarat ironic Josep Borrell, referindu-se la locul de pelerinaj catolic situat în sud-vestul Franţei.

„Nu am fost capabili să găsim formula magică pentru a rezolva problema în 24 de ore, dar înţeleg că preşedintele (Volodimir) Zelenski l-a invitat pe preşedintele Trump să vină la Kiev şi să găsească rapid o soluţie”, a adăugat Borrell, într-o conferinţă de presă la finalul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai UE, notează Agerpres.

„Cei care doresc cel mai mult pacea, ca războiul să se termine, sunt, desigur, ucrainenii şi sunt sigur că ar fi încântaţi dacă preşedintele Trump le-ar putea oferi formula magică pentru a pune capăt războiului în 24 de ore”, a mai spus el.

Mare favorit în cursa pentru nominalizarea republicană înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că este capabil să rezolve conflictul ucrainean în mai puţin de o zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri