Caută
Close this search box.

Armata israeliană a difuzat o înregistare în care liderul Hamas din Gaza apare mergând printr-un tunel cu o parte a familiei sale

Armata israeliană a difuzat marţi, pentru prima dată, o înregistrare video care îl arată, potrivit acesteia, pe liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinouar, într-un tunel pe 10 octombrie, la trei zile după atacul mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian, relatează AFP.

Imaginile, în care Yahya Sinouar apare mergând printr-un tunel cu o parte a familiei sale, provin de la o cameră de supraveghere descoperită în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, în cadrul unei conferinţe de presă difuzate la televiziune.

Acesta este „rezultatul operaţiunii noastre, această operaţiune se va opri doar când îl vom captura mort sau viu”, a adăugat el.

Potrivit armatei, în înregistrare apare presupusul creier al atacului din 7 octombrie, care „a fugit împreună cu copiii săi şi cu una dintre soţiile sale, condus de fratele său Ibrahim Sinouar”.

AFP nu a putut verifica în mod independent autenticitatea acestei înregistrări alb-negru în care apare un tânăr conducând o femeie, trei copii şi un alt bărbat, prezentat drept Yahya Sinouar care nu a mai fost văzut de la atacul din 7 octombrie.

Această înregistrare sau oricare alta nu este ceea ce contează cu adevărat. Importante sunt informaţiile pe care le colectăm şi care ne vor permite să-i găsim pe responsabilii Hamas şi pe ostatici”, a adăugat Daniel Hagari, fără a preciza locaţia în care au fost filmate imaginile.

Săptămâna trecută, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a afirmat că Yahya Sinouar a fugit şi merge „din ascunzătoare în ascunzătoare„, în timp ce forţele israeliene care avansează în sudul Fâşiei Gaza continuă să bombardeze Khan Younes, oraşul său natal.

Yahya Sinouar s-a alăturat Hamas în 1987, când grupul a fost fondat de influentul şeic Ahmad Yassine. Preluare: Agerpres

The post Armata israeliană a difuzat o înregistare în care liderul Hamas din Gaza apare mergând printr-un tunel cu o parte a familiei sale appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri