Caută
Close this search box.

Armata română vrea să își reîmprospăteze rezerva de militari. Senatorii și deputații din comisiile de apărare s-au întâlnit azi cu conducerea MApN

Armata română vrea să își reîmprospăteze rezervă și va trimite în Parlament un proiect de lege pentru stagiul militar voluntar. Senatorii și deputații din comisiile de apărare s-au întâlnit azi cu conducerea MApN și au promis că vor discuta proiectul în procedura de urgență, după ce acesta va primi toate avizele instituțiilor prevăzute de lege.

Mai bine de 2 ore au stat de vorbă senatorii și deputații din Comisiile de Apărare cu ministrul Apărării și cu șeful Statului Major al Apărării. Reprezentanții armatei le-au cerut aleșilor să armonizeze legislația, astfel încât să-și poată reîmprospăta rezerva. Pentru asta, MApM are un proiect de lege care va ajunge în scurt timp în Parlament.

Nicoleta Pauliuc, senator PNL, președintele Comisie de Apărare din Senat: Nu există niciun motiv de panică că România va fi atacată, poate vorbim de îngrijorări că avem război la granița. Nu e niciun text de lege care vorbește de stagiul militar obligatoriu. Vorbim de un proitect de lege la care lucrează MApN ce vorbește de stagiu militar voluntar, pregătire militară voluntară. Condițiile le vom vedea când ac pr lege primește toate avizeler instituționale. când va veni în parlament, am zis că vom lucrain porcedura de urgență dacă va fi în ac procedura urgență, că să obținem și să traca ac pr cât mai rpd

Cum din 2007 armata nu mai e obligatorie, rezerva este din ce în ce mai îmbătrânită. Noua lege ar putea să-i permită armatei să pregătească timp de 4 luni tineri cu vârsta între 18-35 de ani, care doresc asta. Voluntarii vor fi și plătiți.

Nicu Falcoi, deputat USR, Comisia de Apărare a Camerei Deputaților: Mai sunt încă 2 proiecte prioritare în acest moment pentru MApN, care vor ajunge cândva, legea apărării și statutul cadrelor militare. Aceste proiecte sunt prioritare pe care credem că în această sesiune vorm ajunge să le discutăm.

În urmă cu câteva zile, generalul Gheorghiță Vlad, șeful armatei, a declarat că românii ar trebui să se pregătească pentru un conflict și a vorbit despre antrenarea voluntarilor cu vârste de până la 35 de ani.

Declarațiile generalului român nu sunt singulare. În ultima vreme, șeful Comitetului Militar al NATO, amiralul Rob Bauer, șeful armatei britanice, ministrul apărării din Germania sau cel din Norvegia au vorbit despre pregătirea pentru un posibil conflict cu Rusia.

The post Armata română vrea să își reîmprospăteze rezerva de militari. Senatorii și deputații din comisiile de apărare s-au întâlnit azi cu conducerea MApN appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri